Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Wie ben ik?

Iets over mijzelf

 

Ik ben Marlies Spijkerboer, getrouwd en moeder van 2 kids. Sinds een paar jaar wonen wij in een fijn huis in Warnsveld.

 

Graag in de keuken staan zat er al vroeg in; op mijn 18e werkte ik in de centrale keuken van een verpleeghuis. In de jaren daarop werkte ik in een bedrijfskantine, gaf kookdemo's in een supermarkt en sinds november 2018 actief kookconsulente. Daarnaast heb ik zelf ook een allergie, histamine intolerantie, en moet dus creatief zijn met eten koken. 
Lastig/moeilijk vinden mensen om mij heen, valt mij op, om te koken buiten hun eigen bekende recepten om. En dat dus ook niet doen. Wat als gevolg heeft dat mensen met een dieet soms een nog hogere drempel over moeten om buiten hun eigen deur te eten.

 

Eigenlijk is deze manier van koken, voor allergieën en zo vers mogelijk bijvoorbeeld, helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet gewoon even weten hoe het moet en het een keer ervaren hebben. En daar wil ik jou bij helpen. Om te laten zien, voelen, proeven en door het te doen, jou er achter te laten komen dat het eigenlijk gewoon heel erg leuk is om op deze manier te koken. 

 

Dit is voor mij de belangrijkste drijfveer; mensen door middel van het zelf laten doen, proeven en voelen, laten ervaren hoe leuk koken is. En dat iedereen dit kan! Om dit te bereiken werk ik met kleine groepen. Hierdoor zijn de lijntjes kort en blijft het persoonlijk. En krijgt iedereen de aandacht die hij/zij nodig heeft.
Het uitgangspunt is; met eenvoudige, herkenbare ingrediënten iets moois op tafel zetten. Gerechten die een uitstraling hebben alsof je uren in de keuken hebt. Het leven is al ingewikkeld genoeg, druk genoeg soms ook, dan is het fijn te weten dat dit bij koken niet perse het geval hoeft te zijn.

 

Sta ik binnenkort in jouw keuken of op jullie feestje?

 

Foto's zijn gemaakt door Alice Kempers Fotografie, Hattem en Studio Nanja van Dam, Arnhem