Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Blog » Een HOMMAGE voor...

Een HOMMAGE voor...

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 20:42

…mensen die mij hebben geholpen, bewust of onbewust, om te zijn waar ik nu ben. Door een opmerking, een knik in een bepaalde richting of een (flinke) duw in de rug. Of door samen te sparren, er gewoon te zijn, te luisteren.

 

 

In 2018 begint mijn werk als ZZP-er als kok bij @Kookparty. In 2019 heb ik daarnaast mijn eigen tak opgezet. Maar algauw liep ik min of meer vast, want hóe ga ik dit doen. Hoe ga ik dit aanpakken. Toen kwam ik in contact met @Ton Visser van @Salestrainingnederland, en leerde ik het begrip ‘Locomotief’ kennen. Want, zei hij, je moet op zoek gaan naar je locomotief, dan komen je wagons er vanzelf achteraan, want die worden voortgetrokken door de locomotief. Ten diepste staat Ton aan de wieg van de Afternoon Tea; want toen hij vroeg wat míjn locomotief is, was mijn antwoord direct ‘de Afternoon Tea!’ Vervolgens ben ik dit gaan uitwerken en daar ben ik nog steeds mee bezig. Want er komen steeds meer ideeën bij 😉!

Tijdens dit uitwerken kwam ik @Nadia Lievaart tegen; een coach die hoog sensitieve vrouwen helpt om hun eigen, unieke verhaal te schrijven. Hoe passend was dit, ik ben mijn locomotief aan het uitwerken en vervolgens hoor ik Nadia zeggen hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn, als je pure zelf!
In het verlengde daarvan las ik een oproepje van @Femke Schuffel, die @De Zachte Zakenvrouw heeft opgezet; HSP-er zijn en onderneemster. Hoe doe je dat, hoe vind je de juiste balans? In een Zoom gesprek vertelde ze me hoe belangrijk het is om te zorgen dat je je emmer op tijd weer vult zodat je niet aan het einde van de dag compleet leeg op de bank. Hoe lastig ik het ook vind, ik probeer hier heel bewust bij stil te staan.

Wie ook een belangrijke duw in de goede richting heeft gegeven, is @Heidi Schuring; toen de 2e golf corona een feit was, was ik echt een paar dagen van mijn padje. Want net toen ik de hele Afternoon Tea had uitgewerkt en uitgezet had, kwam deze golf. Moest ik dan alles weer omgooien? Nee, zei Heidi, kun je niet gaan bezorgen? En met Nadia in mijn achterhoofd (Blijf dicht bij jezelf!) ben ik gaan kijken wat er mogelijk was. En haalbaar.  Ziehier, de Afternoon Tea in a Box was geboren!

Maar met al deze ideeën ben je er nog niet als ondernemer. Want er moet ook nog zoiets gebeuren als administie, PR&marketing, acquisitie. Vooral dat eerste is niet mijn ding 😉. Maar een goede basis is het halve werk, daarom ben ik de @Startversneller gaan doen, met als coach @Lous van Haarst. Met haar eerlijkheid en directheid heeft ze me heel wat geleerd en ben ik heel blij dat ik deze stap heb gezet. De Startversneller is voor iedere ondernemer een aanrader!

Ook zijn er een heleboel mensen die er zijn voor mij door alleen al in mij te geloven, zoals mijn man. Die vertrouwen hebben in mij, mijn concept en enthousiasme/passie. Daar ben ik heel dankbaar voor! Want zonder hun support kan ik niet doen wat ik graag wil, heb ik geen ambassadeurs en dus geen werk en is het moeilijk om vol te houden als het even tegen zit.

Dank jullie allen voor de bestellingen, mogelijkheden, ontmoetingen, gesprekken en samenwerkingen!!
@Nanno Busker, @Marga Kuipers, @Hanneke van der Werf, @Alice Kempers, @Liesbeth Kasperink, @Marjanne Deelen, @Patricia Debie, @Buitengoed ’t Sikkeler, @Parc Spelderholt, @Daphne Blom, @Joyce Lochmans

En nog vele anderen 😊.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.