Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Blog » Afternoon Tea

Afternoon Tea

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 10:18

Wist je dat er een verschil is tussen de Afternoon Tea en de High Tea?

Afternoon tea is oorspronkelijk ontstaan als een privé aangelegenheid met een sociaal karakter voor dames die de ladder van de samenleving beklommen. Pas toen koningin Victoria deelnam aan afternoon tea-ritueel, ontstond het formelere karakter op een grotere schaal. De zogenaamde 'theerecepties'.
Deze recepties konden maar liefst uit tweehonderd gasten bestaan. De genodigden kregen een 'openhuis'-uitnodiging om tussen 16.00 en 19.00 uur te komen, waarbij ze konden komen en gaan wanneer ze maar wilden. Dit is de ontstaansgeschiedenis van de afternoon tea zoals die in het Verenigd Koninkrijk nog bestaat. In Groot-Brittannië wordt afternoon tea tegenwoordig meestal genuttigd om een speciale gebeurtenis zoals een verjaardag, vrijgezellenfeest of baby shower te vieren.

 

Een High Tea is een minder verfijnde vorm van Afternoon Tea (ontstaan in Schotland), voor de middenklassers. De werklui, zeg maar. Thee was een duur artikel en arbeiders hadden minder geld om uit te geven. Daarnaast hadden zij een ander dagritme, en als zij om 18.00 thuis kwamen waren ze uitgehongerd. De meeste gezinnen uit de midden klasse aten ’s middags warm. ’ s Avonds om 18.00 namen zij dan nog wat overblijfsels van de lunch, met thee erbij. Dit werd genuttigd aan hoge tafels, de eettafel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.