Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Blog » Recept Gezonde Levensstijl

Recept Gezonde Levensstijl

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 11:29

Stiekem weet je het wel, maar ergens lukt het niet; meer bewegen, minder scherm-tijd, gezonder koken. Daarom heb ik vandaag een recept voor je. Een recept voor een gezondere levensstijl. Want ik heb gemerkt, en zelf ervaren, dat een bepaald ritme én voeding enorm positief bijdragen aan je goed voelen. En wie wil dit nu niet ;D?

 

Over sommige dingen zijn de meningen verdeeld, andere dingen zijn misschien persoonlijk, maar uit eigen ervaring weet ik dat het in ieder geval bij míj werkt. Dus ik nodig je graag uit om dit met mij te ervaren. Doe je mee?

07.00: Opstaan en op je nuchtere maag een glas water met citroen drinken (Hierdoor verwijder je de afvalstoffen uit je lijf)
7.30: Ontbijten
10.00: Koffie en een ‘stille-tijd’ moment (hoe je dit ook in wilt vullen. Maar belangrijk is dat het echt een ‘me-time’ momentje is)
12.30: Lunch
15.00: Tijd voor een kopje thee
17.30: Avond eten bestaand uit eten gemaakt zónder pakjes en zakjes (in al die pakjes&zakjes zitten allemaal toevoegingen die niet goed zijn voor je lijf.)
20.00: Kopje koffie of thee (mag met een koekje, maar maak er geen smul-festijn van. Want alles wat je in de avond eet, wordt niet meer verteerd en wordt die nacht opgeslagen als vet in je lichaam)
22.00: Tijd om te gaan slapen (Kijk een uur voordat je naar bed gaat niet meer op een scherm. Maakt niet uit wát voor scherm, tv, mbl, tablet…Je hersenen worden (weer, op een verkeerde) manier geactiveerd, waardoor je met een ‘vol’ hoofd gaat slapen. Gun jij je hoofd rust, dan zul je zien dat je sneller, fijner én dieper slaapt, waardoor je de volgende dag veel frisser wakker wordt)

Een vast slaap-waak ritme is heel belangrijk voor je bio-ritme en je goed voelen. Ieder mens heeft een x aantal uur per dag slaap nodig, maar hoe meer ritme erin zit, hoe beter je lijf én je hoofd hierdoor gaan werken.
Ga naast dit ritme eens beginnen met minimaal 1x per week sporten. Hierdoor maak je je hoofd met recht leeg, want je bent alleen maar fysiek bezig. Waardoor je hersenen rust krijgen en bij kunnen komen van alle informatie-verwerking.

Ik snap dat je niet een map vol hebt liggen met recepten, die bestaan uit verse ingrediënten en geen toevoegingen. Ik help je graag met samenstellen van lekkere, gezonde recepten!

Probeer dit recept eens een maand uit. In die maand zijn je smaakpupillen al 2 keer vernieuwd en met 3 week is een nieuw initiatief een gewoonte geworden. Succes!

 

PS. Ik zou het leuk vinden om te horen hoe je dit hebt ervaren en hoe het nu met je gaat.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.