Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Blog » TH-wEEtjes

TH-wEEtjes

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 14:18

Wij Nederlanders drinken veel thee; gemiddeld 3,2 koppen per dag. Vooral in de winter, of als je na een stevige regenbui drijfnat van je fiets stapt, is een kop warme thee heerlijk. Een warme douche, op de bank met een kop thee, plaid over je benen en dikke sokken aan je voeten…toppunt van kneuterig. Maar zo fijn!

Hieronder een aantal leuke TH-wEEtjes;

  • Thee heeft 3 basis soorten; de zwarte-groene en oolong thee. Daarnaast is er nog een verfijnde thee, de witte thee. Binnen deze 3 soorten heb je een keur aan variatie.
  • Samen thee drinken is een sociale gelegenheid, en een perfecte manier om in een relaxte en informele sfeer bij te praten met familie of vrienden.
  • In Engeland is de Afternoon Tea een lichte maaltijd en een wat decadente aangelegenheid; vroeger kleedden de vrouwen zich speciaal voor zo’n Tea Party en werd er flink geroddeld, lopend door prachtig aangelegde parken.
  • Gooi gebruikte theezakjes niet meer weg; deze kun je uitstrooien in je tuin. Dat houdt katten uit je tuin én is goed als mest voor je (kamer)planten.
  • Thee kun je goed combineren met gerechten. Zwarte thee past goed bij een lekker stukje vlees, rooibos thee doet het goed naast je zoete dessert en groene thee smaakt lekker bij een stukje vis.
  • Maar…thee past ook goed bij kaas! Dus maak je een kaasplank, schenk daar ook eens thee bij. Een Oolong thee zou kunnen worden gecombineerd met geitenkaas of een Darjeeling met schapenkaas.

 

Ook zin gekregen in een lekker bakje thee? Probeer eens De Afternoon Tea Box, een lekkere en smaakvolle Box, bij jouw thuis bezorgt!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.