Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Allergenen

Allergieën en diëten

 

Vaak is het voor mensen een drempel om iets te bereiden, wat ze niet gewend zijn. Bijvoorbeeld als je wilt koken voor iemand die een allergie heeft. Je herkent dit wellicht ook bij jezelf. Of als je zelf eens wat anders wilt eten, passend bij je dieet, maar je weet niet zo goed waar te beginnen. Dan kan het een drempel zijn om die stap te zetten.

Koken met of voor mensen met een allergie of beperking is niet moeilijk of ingewikkeld. Je moet weten waar je iets voor gebruikt en hoe je het verwerkt. En als je dat eenmaal weet, is koken een fluitje van een cent en krijg je er nog plezier in ook!  

 

Deze workshops zijn voor jong en oud, iedereen kan er aan meedoen. Dus jij ook!

Smaakvol eten met een allergie,
dat kan!

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Nadat je een workshop geboekt hebt, neem ik contact met jou op en gaan we telefonisch jouw wensen en mijn ideeën bespreken. Zo komen we tot een mooie invulling van de workshop. 
Naar aanleiding hiervan stuur ik een keuzelijst waaruit een aantal gerechten wordt gekozen. Deze ga ik uitwerken in recepten en ik maak een boodschappenlijst. Deze stuur ik je per mail op, een week voor de afgesproken datum, zodat de boodschappen gedaan kunnen worden.
Op de afgesproken dag sta ik een kwartier voor aanvang bij jullie op de stoep om mijn eigen meegebrachte materialen klaar te zetten, de keuken even te bekijken en eventueel samen met jou de ingrediënten alvast klaar te zetten mocht dit nog niet gebeurd zijn.

Als alle andere deelnemers ook binnen zijn stel ik mezelf voor, geef ik tekst en uitleg over de recepten en gaan jullie in groepjes aan de slag. Als de workshop ten einde loopt help ik met opruimen en schoonmaken, het opmaken van de borden en eventueel de tafel. Als alles aan kant is, ga ik weer naar huis en kunt jullie smullen van het lekkers dat jullie samen hebben klaargemaakt.

De groepsgrootte mag maximaal 10 personen zijn, mede ook omdat een keuken over het algemeen niet zo groot is en je anders elkaar in de weg loopt.
Duur workshop: 2-2,5 uur, € 40,00 p.p (excl.BTW)
Groepsgrootte; 4-12 personen
Boodschappen doe je zelf

Ik probeerde laatst mijn eetgewoonten te veranderen....maar chips met mes en vork eten is haast niet te doen.

 

1 op 1 traject

Daar sta je in je keuken....eentje die schoon is, van alle gemakken voorzien en met keukenkastjes vol materiaal. Je vriendin komt eten, ze heeft een dieet en je hebt werkelijk géén idee wat je voor haar kan maken.
Want ja....jullie hebben elkaar al een tijdje niet gesproken en een kaal kopje thee/ bak koffie is natuurlijk niet zo gezellig. Zucht...hoe ga je dit aanpakken?

Als je wilt weten wat je voor je vriendin, familielid of wie ook kan koken dat passend is bij zijn of haar dieet, kun je ook 1 op 1 kookles aanvragen. Dan gaan we samen om tafel zitten, en kijken we wat voor lekkere mogelijkheden er zijn qua voeding. En vergis je niet, er is veel lekkers mogelijk!

Kilometers

De workshops geef ik in de regio Zutphen, Lochem, Deventer, Apeldoorn.