Puur, smaakvol, ambachtelijk en Bourgondisch.

Home » Afternoon Tea

Afternoon Tea,
een Engelse traditie op je Locatie!

Fingersandwiches, scones, tea-bread, lemon curd...zomaar wat gerechtjes die bij een traditionele Afternoon Tea horen. Zitzakken, bloemetjes, kaarsen, lampionnen, echte Engelse theekopjes, zie je het al voor je? Een gezellig aangeklede tuin of, bij slecht weer, binnen de eettafel vol met lekkers en sfeervol aangekleed.

Heb je het plaatje voor je? Dan help ik je graag bij de uitvoering hiervan :)!

I’m holding a cup of tea, so yeah, I’m pretty busy!

 

Catering

Wat maakt de catering van Kokkerellen op Locatie bijzonder?
Met een bestelling bij een cateraar worden de gerechten of hapjes klaar gemaakt in een grote (re) en/of centrale keuken. Vervolgens wordt de bestelling ingepakt en door een koerier bij je thuis of op locatie gebracht. Vaak zit er bestek, servetten en borden bij, soms moet je dit er apart bij bestellen. In de basis verzorgt de cateraar het eten en zelf zorg je voor de aankleding en het uitserveren. Bij de grotere evenementen zit de aankleding en het uitserveren er vaak wel bij in.

Ik doe het met de catering van de Afternoon Tea een tikkeltje anders. Bij mij draait het om beleving, ruiken, voelen, proeven en ervaren. Dat zie je terug in het feit dat ik ter plekke, op jouw (feest) locatie, alle gerechten bereid en opmaak. Je ruikt de lucht van de vers gebakken scones en tea-bread, je ziet hoe de bonbons worden gemaakt, je kan zo de keuken inlopen om even een kijkje te nemen of ,zo je wilt, mag je meehelpen. Doordat ik ter plaatse aan het kokkerellen ben, worden al je zintuigen geprikkeld. Hoe leuk is dat!
Daarna begint het uitserveren. Dit doe ik per gang; ieder onderdeel van de Tea heeft een andere thee, eentje die past bij de gerechtjes. Terwijl ik hier wat over vertel, kunnen jullie alvast proeven.

Deze vorm van catering is persoonlijker, ik ben een onderdeel van je feestje. Dat maakt dit concept uniek.

 

2 varianten
Als je kiest voor de catering, heb je bij mij 2 mogelijkheden;
Je zorgt zelf voor de aankleding óf ik neem alles mee. Als er voor dit laatste wordt gekozen, blijven de bakken waarin het servies en dergelijk zit achter en kom ik deze daags na het feest weer ophalen.

Voor het kleinschalige en persoonlijke karakter van de catering hanteer ik een maxima van 50 personen per groep.
Als je zelf voor de aankleding zorgt; 4 uur voorbereiden en 2,5 uur uitserveren
All-inclusive; 6,5 uur voorbereiding en 2,5 uur uitserveren

Tijden kunnen variëren, ligt aan groepsgrootte. Minimale groepsgrootte; 10 personen

 

Ik heb een standaard menu, maar werk ook veel met allergenen. Daarom maak ik de catering graag op maat voor je. Passend bij je dieet, maar ook bijvoorbeeld met een persoonlijk tintje als het gaat om een jubilea of andere feestelijke aangelegenheid.
Vraag vrijblijvend om een offerte, ik maak graag een prijsopgave voor je.

Trouwen

Leuk dat jullie een kijkje nemen op deze pagina, aanstaand bruidspaar! Hebben jullie je dag al gepland, maar zijn jullie nog op zoek naar wat invulling? Ik kan jullie helpen met een klein stukje hiervan; een Afternoon Tea op Locatie, als lunch of zoals men dit in Engeland gebruikelijk is te doen; als 4-uurtje.

Zoals jullie hierboven al hebben gelezen, doe ik de catering een tikkie anders; je krijgt een ware eetbeleving! Een uniek concept, wat jullie grote dag een extra bijzonder tintje geeft.

Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is jullie bruiloft helemáál uit handen geven. Laat Marga Kuipers, van Dazzling Celebrations (https://dazzlingcelebrations.nl/), jullie al het werk uit handen nemen en laat haar jullie bruiloft tot in de puntjes verzorgen! Heerlijk ontzorgt jullie dag in.

 

Zijn er allergieën of diëten bekend bij jullie gasten? Geen probleem; de Afternoon Tea kan geheel allergenen-proof gemaakt worden!

Kookworkshop

Vind je het leuker om zelf aan de slag te gaan in de keuken met de Afternoon Tea? Ook dat kan! Tijdens een kookworkshop leer je, samen met je vriendinnen, zussen, collega's of familie heerlijke Afternoon Tea gerechtjes. Om ze vervolgens na afloop samen aan een gezellig aangeklede tafel op te eten.
Tijdens een bel-afspraak overleggen we samen jullie wensen: waar en wanneer, wie zijn de gasten en zijn er ook diëten? Naar aanleiding daarvan ontvang je een keuzelijst waaruit een aantal gerechten uitgekozen mogen worden. Op basis van die keuzes maak ik een boodschappenlijst van de ingrediënten, zodat je zelf de boodschappen kan doen in een winkel naar keuze.
Op de afgesproken datum kom ik een kwartier van te voren, zet alle attributen en ingrediënten klaar en kijk even de keuken rond en dan kunnen we van start; eerst een kleine introductie van mijzelf en de Afternoon-Tea, daarna gaan jullie aan de slag met de recepten en begeleid ik jouw en je gasten hierin.

Duur workshop: 2-2,5 uur, € 40,00 p.p (excl. BTW)
Groepsgrootte; 4-12 personen
Boodschappen doe je zelf